Kennel Quartermill

Mine hunder

Hunder i sameie

Med Berner Sennen siden 1974…….

Min første Berner Sennen fikk jeg i 1974, etter å ha mast om hund i mange år. Første ønske var Collie etter å ha sett utallige Lassie-filmer, så var det ønske om Golden Retriever. Jeg troppet opp på en fuglehundutstilling her hjemme for å se på rasen, og der var det en familie med både Golden og Berner, og da var jeg solgt! Vi fant fram til en i nærområdet slik at mine foreldre også fikk se rasen, og så var det å sette seg på venteliste. Konfirmasjonspengene(kr 1150,-) – mye penger den gangen gikk altså til valp! Den kostet 1200,- så jeg fikk en 50-lapp til hjemme! I juli 1974 var vi på Nannestad og hentet hjem Taimy-Baltus. Han ble 9 år gammel!

Siden har det blitt flere Bernere, også Leonberger har jeg hatt, faktisk min første Leonberger var nr. 29 av denne rasen i Norge! Jeg har også hatt en hvit/sort Newfoundlandstispe, hun fikk lymfekreft og ble dessverre bare 6,5 år gammel. Et herlig bekjentskap med en fantastisk og snill rase, men en kreativ sådan! Har mange historier om henne og hun er savnet! Kanskje kommer det en igjen en gang…….

Vi bor i Lisleherad, en koselig liten grend 5-6 km fra sentrum på Notodden, i et deilig hus og stor tumleplass ute hvor mye er gjerdet inn så de firbente har god plass å boltre seg på. Skogen har vi rett bak huset og når det ikke er båndtvang blir det mange turer oppover der når de kan være løse. Litt kronglete der med en gjeng i bånd så da finner vi gjerne andre steder å gå.

Hundene bor selvsagt inne med meg og valpekull som kommer til bor også inne. Det er mest mulig sosialisering som gjelder.  Og valper som blir født her blir selvfølgelig registrert i NKK, og raseklubbens retningslinjer for avl følges.

Fritiden består av mye hund, det er turer og pelsstell osv., og noen helger blir det utstilling. Og det nok å pusle med her hjemme på ”bruket” som er blitt mye oppgradert siden vi flyttet hit i 2008, både ute og inne.